Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز جشنواره سرود «صدای انقلاب» از امروز، بزرگداشت دهه فجر انقلاب در ۵۹ مسجد محوری تهران و اعتراض به اسلام‌هراسی «ترامپ» در مسجد «دارالقرآن» آمریکا، از مهمترین اخبار حوزه مسجد در ۱۲ بهمن ماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در دوازدهمین روز از بهمن ۹۸:

 

آغاز جشنواره سرود «صدای انقلاب» همزمان با دهه فجر/ اجرای گروه‌های سرود کانون‌های مساجد در نماز جمعه ۱۸ بهمن

«سعید سعادتی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از برگزاری جشنواره سراسری سرود «صدای انقلاب» به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد و اظهار کرد: این جشنواره به صورت غیرحضوری و با هدف بازخوانی شش قطعه از سرودهای معروف انقلاب اسلامی با عناوین «به لاله در خون خفته»، «بوی گل سوسن و یاسمن آید»، «بهمن خونین جاویدان»، «الله الله»، «بهاران خجسته باد» و «ای ایران» برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور ادامه داد: ایجاد و تقویت روحیه انقلابی و انگیزه های حماسی در گروه سنی نوجوان به عنوان آینده سازان انقلاب اسلامی و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان در گام دوم انقلاب و در طلیعه چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

 

وی درباره نحوه شرکت گروه های سرود در این جشنواره اعلام کرد: گروه های سرود علاقمند به شرکت در این جشنواره می توانند با مراجعه به سامانه مجازی بچه های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir/ ضمن مطالعه آئین نامه جشنواره و دریافت سرود صدای انقلاب به صورت بی کلام یا باکلام، اقدام به اجرای برنامه به دو شیوه صحنه ای و میدانی کنند.

 

سعادتی اضافه کرد: بازه زمانی در نظر گرفته شده برای اجرای برنامه توسط گروه ها 12 تا 22 بهمن یعنی دهه فجر انقلاب و آخرین مهلت تحویل آثار به ستادهای استانی نیز سوم اسفند ماه 98 است.

 

وی با اشاره به دیگر فعالیت های ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در حوزه سرود، تصریح کرد: اجرای طرح ملی «هوای تازه» با برنامه هایی همچون تولید آلبوم «همصدا با اربعین»، برگزاری جشنواره سرود «همصدا با اربعین»، برگزاری دوره های آموزش مربی گروه های سرود و شناسایی و تقویت و حمایت گروه های سرود فعال در کانون های مساجد از جمله این فعالیت ها است.

 

سعادتی از اجرای برنامه گروه های سرود کانون های مساجد در نماز جمعه مورخ 18 بهمن ماه خبر داد و خاطرنشان کرد: در این راستا با ستادهای اقامه نماز جمعه کشور هماهنگی لازم به عمل آمده است. همچنین در پی هماهنگی به عمل آمده با شورای تبلیغات اسلامی، گروه های سرود کانون های مساجد در ویژه برنامه های روزهای 12 و 22 بهمن به اجرای برنامه می پردازند.

 

 

تدارک ۱۰۰۰ ویژه‌برنامه در کانون‌های مساجد کهگیلویه و بویراحمد برای دهه فجر

 

 

«علیرضا دولت آبادی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به  تدارک یک هزار برنامه از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: این برنامه ها در سه سطح ملی، ستاد استانی و کانون های مساجد استان اجرا می شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری جشنواره مجازی «کودکانه فهما» خبر داد و گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی «آینده انقلاب اسلامی» و نیز اجرای پویش سراسری «مسجد، کانون انقلاب» از دیگر برنامه های این کانون ها ویژه ایام الله دهه فجر است.

 

دولت آبادی برگزاری همایش «انقلاب به روایت هنر» را از جمله برنامه هایی نام برد که به صورت استانی در کانون های مساجد کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود و ادامه داد: همایش «نقش مسجد در پیروزی انقلاب اسلامی» در مسجد شهیدان گچساران ازدیگر برنامه هایی است که به مناسبت ایام الله دهه فجر به همت ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان برگزار می شود.

 

وی به بزرگداشت شهید سپهبد قاسم سلیمانی در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اشاره کرد و گفت: برگزاری هشت محفل انس با قرآن کریم، برگزاری جشنواره «آوای چکاوک» و جشنواره سرود کانون های مساجد از دیگر برنامه های استانی است که به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انجام می شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد برپایی جشن های مردمی در کانون های مساجد، آذین بندی مساجد و کانون ها، برپایی نمایشگاه کتاب، اجرای سرودهای خیابانی، برپایی ایستگاه های صلواتی، شب شعر و خاطره، پخش فیلم های منتخب و برگزاری مسابقات ورزشی در شهرستان ها را از جمله برنامه هایی نام برد که در کانون های فرهنگی هنری مساجد به این مناسبت انجام می شود.

 

وی همچنین از برگزاری همایش «نقش بچه های مسجد در تحقق گام دوم انقلاب» به همت ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و خاطرنشان کرد: این همایش به مناسبت آغاز گام دوم انقلاب همراه با شور و نشاط، برگزار می شود.

 

تجهیز کانون‌های مساجد همدان به امکاناتی با ارزش ۳۵۰ میلیون تومان به مناسبت دهه فجر

 

 

«حمیدرضا ناهیدی فر» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد از برپایی 41 جشن در 41 محله و مسجد و کانون های مساجد استان همدان به مناسبت ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد و اظهار کرد: به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان به امکاناتی به ارزش 350 میلیون تومان تجهیز می شوند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با اشاره به برگزاری جشنواره سرود «هوای تازه» به مناسبت دهه فجر، افزود: این جشنواره به منظور حمایت مربیان و گروه های سرود برتر مساجد استان برگزار می شود.

 

ناهیدی فر تدوین و انتشار فیلم و نماهنگ از سیر پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری مسابقه کتابخوانی «آینده انقلاب اسلامی» را از دیگر برنامه های کانون های مساجد همدان ویژه این ایام برشمرد و گفت: جشنواره مجازی «کودکانه فهما» و بزرگداشت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مسجد جامع همدان نیز ازجمله این برنامه ها است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با اشاره به فعالیت 590 کانون در شهرها و فعالیت 294 کانون در مناطق روستایی استان همدان، خاطرنشان کرد: در 250 کانون برنامه های فرهنگی هنری به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی اجرا می شود.

 

اعتراض به اسلام‌هراسی «ترامپ» در مسجد «دارالقرآن» آمریکا

 

 

به نقل از «newsday»، مسلمانان «لانگ آیلند» آمریکا دست به انجام یک حرکت اعتراضی علیه اسلام هراسی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری این کشور در مسجد «داراقرآن» زدند.

 

این تظاهرات در اعتراض به اقدام اخیر ترامپ برای بازنشر یک پیام توئیتری اسلام هراسانه انجام شد.

 

در روز 13 ژانویه سال جاری میلادی،ترامپ تصویری فتوشاپ شده از «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و سناتور «چاک اسکامر» که پوشش اسلامی به تن داشتند و در مقابل پرچم ایران ایستاده بودند را باز نشر کرد. زیر این تصویر عبارت «دموکرات ها 2020» نوشته شده بود.

 

اعضای شورای مسلمانان ،متشکل از رهبران اسلامی در مناطق «Suffolk»، «Nassau» و «Queens» در مسجد «دارالقرآن» واقع در «Bay Shore» آمریکا جمع شدند تا این اقدام ترامپ را محکوم کرده و خواستار اتحاد در برابر سیاست های اسلام هراسانه او شوند.

 

«حافظ الرحمان»،عضو هیئت امنای مسجد «دارالقرآن» و عضو کمیسیون حقوق بشر منطقه «Suffolk» در این باره گفت: امروز ما اینجا هستیم تا با هم متحد شده و تاکتیک های غیرمسئولانه ترامپ علیه مسلمانان را محکوم کنیم.

 

وی افزود: ما یک طرح سه ماده ای برای پرداختن به احساسات ضد اسلامی رو به افزایش در آمریکا در دست داریم.

 

به گفته الرحمان این طرح شامل مسئله ثبت نام رای دهندگان مسلمان برای شرکت در انتخابات 2020 آمریکا نیز است.

 

بزرگداشت دهه فجر انقلاب در ۵۹ مسجد محوری تهران + نشانی و برنامه‌ها

 

 

 

حجت‌ الاسلام والمسلمین «محمد جواد صادق زاده» در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه آیین افتتاحیه سلسله برنامه ‌های دهه فجر در مساجد شاخص تهران همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شب گذشته (جمعه، یازدهم بهمن ما) در مسجد جامع نارمک (واقع در تهران، منطقه نارمک، خیابان سمنگان) برگزار شد، اظهار کرد: در مجموع هزاران ویژه برنامه در ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی در مساجد سراسر شهر تهران اجرا می شود که مرکز فعالیت های دینی شهرداری نیز در اجرای آنها مشارکت دارد.

 

رییس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران افزود: ویژه برنامه های بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در 59 مسجد شهر تهران با اهدافی همچون ایجاد انسجام و وحدت ملی، بازتولید ارزش ‌های انقلاب اسلامی و تقویت روحیه و نشاط شهروندی برگزار می شود.

 

وی اضافه کرد: خطبا و فرهیختگان حوزوی و عرصه منبر از جمله حجج اسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز، محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سید علی غروی، احسان بی آزار تهرانی، مرتضی ادیب یزدی و سید رضا اکرمی، در این 59 مسجد درباره تبیین ریشه های قرآنی انقلاب اسلامی و دستاوردهای چهل و یک ساله نظام جمهوری اسلامی، سخنرانی می کنند.

 

صادق زاده ادامه داد: رشادت های شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب، در ویژه برنامه های بزرگداشت دهه فجر در 59 مسجد شاخص تهران تبیین شده و گرامی داشته می شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: این 59 مسجد به دقت انتخاب شده اند و در سراسر شهر تهران گسترده هستند که جزئیات برنامه ها در این مساجد به شرح زیر است.

 

 

 

 

    

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد دهه فجر مسجد نماز جمعه مسجد خطبه نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد 12 بهمن کانون های فرهنگی هنری مساجد بسته خبری مساجد جهان کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گروه های سرود کانون های مساجد ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی ستاد هماهنگی کانون های مساجد گروه مسجد و کانون های مساجد مناسبت ایام الله دهه فجر کانون های مساجد استان کانون های مساجد دیگر برنامه مناسبت دهه فجر بزرگداشت دهه فجر برگزاری جشنواره خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی ویژه برنامه گام دوم انقلاب برگزار می شود گو با خبرنگار خبرنگار گروه قاسم سلیمانی جشنواره سرود اجرای برنامه اسلام هراسی برنامه هایی صدای انقلاب اجرا می شود فعالیت ها شهر تهران نماز جمعه چهل و یک گروه ها بهمن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

اعتراض‌های دانشجویان در حمایت از فلسطین

از روزهای ابتدایی حمله های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تایید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست‌ دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی‌ از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتا در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته‌ اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رای بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

رویگردانی جامعه آمریکا از سیاست‌های بایدن

نظرسنجی آوریل ۲۰۲۴ پیو (PEW) نشان داد که تنها ۱۲ درصد از جوانان آمریکایی سیاست‌های دولت بایدن را باعث ایجاد تعادل در جنگ غزه می‌دانند. نتایج نظرسنجی ماه مارس گالوپ نیز نشان داد محبوبیت بایدن برای مدیریت اوضاع در منطقه خاورمیانه به ۲۷ درصد رسیده است. در این شرایط سیاست‌های دولت آمریکا در بین بسیاری از حامیان آن به ویژه قشر جوان نیز با دشواری روبرو است. در واقع سیاست‌های ضعیف بایدن در عدم پیشبرد آتش‌بس و بی‌عملی در کمک به غیرنظامیان فلسطینی بوده که دولت را در تنگنا قرار داده است. بر این اساس از یک طرف باید اعتراض‌های دانشجویی را یک جلوه از پشتیبانی جوانان آمریکایی از فلسطین دانست. از طرف دیگر نیز بعد از سیاست‌های ناکارآمد بایدن که به خودی خود، دولت کنونی را درگیر چالش عمیق کرده، این اعتراضات نیز ضربه محکم دیگری به بایدن در سال منتهی به انتخابات است.

این در حالی است که بایدن در چهارم می و در اولین واکنش به اعتراض‌ها اظهار داشت: «این اعتراض‌ها تغییری در سیاست‌های من در خاورمیانه نخواهد داد. با ورود گارد ملی به دانشگاه‌های‌مان مخالفیم. تظاهرات مسالمت‌آمیز در ایالات متحده مورد قبول است، اما خشونت ضدقانون است. آسیب زدن به دارایی‌های عمومی جزئی از آزادی بیان نیست.» در ارتباط با این اظهارات ذکر دو نکته ضروری است.

افزایش حساسیت جامعه آمریکا در برابر بی‌تفاوتی دولت

اعتراض‌های این چنینی در دهه ۱۹۶۰ در جنگ ویتنام نیز جامعه آمریکا را درنوردید، اما تاثیر چندانی در سیاست‌ دولت نداشت. سخنان بایدن مبنی بر آنکه این اعتراض‌ها تغییری در سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا ایجاد نمی‌کند موید همین است. علی‌رغم این که دولت به همراه شبکه‌های خبری جریان اصلی آمریکا از ابتدا تلاش کردند تا دیدگاه‌ «دفاع از خود اسرائیل» را در ذهن مردم این کشور نهادینه کنند، اما واقعیت جامعه آمریکا چیز دیگری است. جورج اوچنسکی از رسانه Daily Montanan که بخشی از State Newsroom بزرگترین سازمان خبری غیرانتفاعی آمریکا است می‌نویسد: «سیاستمداران ما دانشجویان معترض را تحقیر می‌کنند و در مورد اینکه دانشجویان باید به کلاس‌های خود بازگردند صحبت می‌کنند. دانشجویان حق دارند از اینکه کنگره و رئیس جمهور ۲۶ میلیارد دلار دیگر برای ادامه کشتار به اسرائیل فرستادند، خشمگین شوند. اکنون مانند نیم قرن پیش (جنگ ویتنام) نیست که وطن‌پرستی با اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم یا بلندترین صدا تعریف ‌شود، زیرا اکنون وطن پرستی مستلزم داشتن شجاعت کافی برای ایستادگی در برابر دولت و منافع عمیق مجتمع‌های نظامی-صنعتی است. به این می‌گویند انسانیت. میهن‌پرستان واقعی حق دارند از دولت خود سیاست‌ها و اقدامات انسانی را مطالبه کنند.»

سیاست سرکوب پلیس در برابر اعتراضات

بایدن در بخشی از واکنش خود به این اعتراض‌ها، خشونت را ضدقانون دانست و اظهار کرد که با ورود گارد ملی به دانشگاه‌ها مخالف است. به نظر می‌رسد در کنار بی‌تفاوتی و واکنش دیرهنگام، بازی با کارت پلیس حربه دیگر بایدن برای کاستن از آثار منفی این اعتراضات بر وجهه دولت است. واقعیت این است که استفاده غیرقانونی از زور علیه غیرنظامیان توسط پلیس آمریکا امری رایج است. طبق آمار Mapping Police Violence یک گروه تحقیقاتی غیرانتفاعی، در سال ۲۰۲۳ دست کم ۱۲۳۲ نفر (تقریبا روزانه سه نفر) توسط پلیس آمریکا کشته شدند. در اعتراض‌های اخیر آمریکا درگیری بین پلیس و دانشجویان از دانشگاه کلمبیا آغاز شد و خشونت پلیس باعث شد تا دیگر دانشگاه‌ها نیز اعتراضات منظمی را ترتیب دهند.

در تمام دانشگاه‌های درگیر در این اعتراضات، پلیس تاکنون بیش از دو هزار نفر را بازداشت کرده است. این میزان بالای خشونت، حمایت برخی از شخصیت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی از معترضین را نیز به همراه داشت. از جمله عفو بین‌الملل با محکومیت این رفتار خشن، بر اهمیت حق اعتراض تاکید کرد. آنگونه که اوچنسکی می‌گوید: «در کشوری که بر پایه حقوق آزادی بیان و مخالفت علیه اقدامات دولت بنا شده، آنچه اکنون شاهد هستیم، اقدامات خشونت‌آمیز پلیس و خیانت کامل به دموکراسی است.»

نتیجه

دانشگاه‌های آمریکا روزهاست که عرصه اعتراضات کم‌سابقه در حمایت از مردم فلسطین است. هر چند شاید این اعتراض‌ها تاثیری بر سیاست دولت نداشته باشد، اما جامعه آمریکا را فعالانه در پی ایجاد تغییر در روندهای تصمیم‌گیری و اجرا نشان می‌دهد. دولت نسبت به این اعتراض‌ها رویکرد بی‌تفاوتی را در پیش گرفته و پلیس نیز دست به سرکوب معترضان می‌زند. در این وضعیت آنگونه که گاردین اشاره دارد، سرکوب دانشجویان منجر به اعتراض پایدارتر و مشارکت گسترده‌تر می‌شود.

سجاد مرادی کلارده؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل

کد خبر 6096055

دیگر خبرها

  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است